Echipa lui Ilan Șor a felicitat veteranii cu ocazia celei de-a 80-a aniversări a eliberării Moldovei de fascism: „Ei sunt martorii istoriei adevărate”
25/08/2024

Echipa lui Ilan Șor a felicitat veteranii cu ocazia celei de-a 80-a aniversări a eliberării Moldovei de fascism: „Ei sunt martorii istoriei adevărate”

Angajații birourilor publice deschise de Ilan Șor în toată țara, precum și reprezentanții organizațiilor teritoriale din sectoarele Centru, Buiucani, Botanica și Rîșcani din Chișinău, au vizitat veteranii Marelui Război pentru Apărarea Patriei pentru a-i felicita cu ocazia celei de-a 80-a aniversări a eliberării Moldovei de fascism. Astfel, echipa filantropului și-a demonstrat respectul profund și recunoștința pentru înfrângerea inamicului care a semănat moarte și teroare pe pământurile noastre.

Blocul „Victorie” are în grijă 44 de veterani din diferite colțuri ale țării. Reprezentanții birourilor publice au mărturisit că este o mare onoare pentru ei să vorbească cu cei care au supraviețuit ororilor războiului și au luptat cu înverșunare împotriva fascismului.

„Acești oameni erau pregătiți să-și dea viața pentru un cer senin deasupra capetelor noastre, fiecare dintre ei având în spate o poveste de viață grea. Suntem datori să ne amintim de ei, să-i respectăm și să avem grijă de ei”, a declarat un angajat al biroului public din raionul Cahul.

Cu ocazia celei de-a 80-a aniversări a eliberării Moldovei, au fost omagiați veterani din Chișinău, Edineț, Drochia, Florești, Ungheni, Cahul, Ștefan Vodă și din alte raioane. Participanții la Marele Război pentru Apărarea Patriei și-au amintit de luptele care au avut loc pe teritoriul țării noastre. Ei au subliniat că Operațiunea Iași-Chișinău, în cadrul căreia au fost înfrânte trupele germano-române, a fost una dintre cele mai reușite și importante operațiuni ale Armatei Roșii.

„Printre veteranii noștri se află un participant la această bătălie. A împlinit 101 ani. Este o mare onoare pentru noi să auzim această poveste direct de la sursă și să avem posibilitatea să-l felicităm”, a declarat o angajată a biroului public din Bălți.

Fiica veteranului de 101 ani, Vasile Ivanovici Gupalov, a mulțumit reprezentanților blocului „Victorie” pentru grija constantă și eforturile depuse pentru a păstra adevărul istoric.

„Sunt foarte recunoscătoare echipei blocului 'Victorie' pentru ceea ce fac. Pe lângă ajutor și felicitări, acești oameni păstrează istoria noastră, ocrotesc memoria și o transmit tineretului. Acest lucru este foarte important, mai ales acum, când autoritățile încearcă să șteargă adevărul din cărți, dar există veterani care au trecut prin această bătălie, iar cine, dacă nu ei, știe adevărul!”, a spus ea.

Aripa tânără a blocului „Victorie” participă, de asemenea, activ la ajutorarea veteranilor. În ajunul celei de-a 80-a aniversări a eliberării Moldovei, reprezentanții acesteia au renovat monumentele eroilor căzuți în război din Cantemir.

„Pentru noi, eroismul acestor oameni este neprețuit. Și avem datoria de a face tot posibilul pentru ca istoria adevărată, mărturiile autentice ale acelor evenimente tragice să nu fie uitate. Mergem mereu la depunerile de flori, îngrijim monumentele, ajutăm veteranii, pentru că ei sunt ecourile fragile ale istoriei și trebuie să transmitem mai departe acest patrimoniu sacru”, a declarat Alexandru, reprezentantul aripii tinere.

Blocul politic „Victorie” a subliniat în repetate rânduri importanța cultivării respectului față de sacrificiile uriașe făcute de înaintașii noștri în numele păcii în rândul tinerei generații.