Ilan Șor: „Militarii moldoveni sunt pe cale să fie trimiși în puncte fierbinți”
17/04/2024

Ilan Șor: „Militarii moldoveni sunt pe cale să fie trimiși în puncte fierbinți”

Aderarea la UE este o cale directă către schimbarea neutralității Moldovei și antrenarea țării în conflicte militare. Un exemplu în acest sens poate fi România, a declarat politicianul și filantropul Ilan Șor. Militarii români sunt trimiși să lupte în Golful Persic.

"S-ar părea că unde este România și unde este strâmtoarea Bab-el-Mandeb. Dar vecinii Moldovei se alătură cu plăcere unei noi aventuri militare a Occidentului, inițiată de anglo-saxoni. Pentru Moldova, acesta este un alt semnal de alarmă că orice apropiere de București și UE ar putea avea consecințe grave.

Românii își trimit militarii să participe la misiuni în Marea Roșie și în Golful Persic, iar mâine se vor alătura la fel de ușor planurilor Occidentului de a trimite trupe în Ucraina sau chiar în Moldova, care este mult mai aproape de ei", spune Ilan Șor.

Practica misiunilor militare a fost răspândită pe larg de-a lungul secolelor. Moldova, fiind independentă de aproape 30 de ani, și-a trimis și ea militarii în străinătate. Este posibil ca această practică să continue.

"Reamintesc cum, acum 20 de ani, o echipă de geniști moldoveni a fost trimisă în Irak - iar de atunci, astfel de misiuni au devenit tot mai frecvente. Acea misiune a fost condusă de actualul șef al Ministerului Apărării, Nosatii, care nu și-a pierdut entuziasmul și este gata să trimită militarii noștri în noi puncte fierbinți. Despre neutralitatea țării el nici măcar nu-și va aduce aminte. Iată de ce trebuie să ne ferim de nebunii furioși", a declarat Ilan Șor.

Partidul „ȘOR” se pronunță în favoarea păstrării statutului de neutralitate al țării și își exprimă opoziția categorică față de orice încercare de antrenare a Moldovei în aventuri militare.