Ilan Șor: „Am obținut anularea interdicției privind importul de fructe și legume din Găgăuzia în Rusia”
29/07/2024

Ilan Șor: „Am obținut anularea interdicției privind importul de fructe și legume din Găgăuzia în Rusia”

Rosselhoznadzor a ridicat interdicția privind importul de fructe și legume din Găgăuzia în Rusia. Această decizie va avea un impact pozitiv asupra agricultorilor și economiei autonomiei.

Trebuie remarcat faptul că interdicția a fost introdusă în august 2022, iar guvernarea actuală timp de doi ani nu a făcut niciun efort pentru a ridica embargoul comercial.

Liderul blocului politic „Victorie”, Ilan Șor, a reușit să obțină anularea interdicției. Politicianul a menționat că acest lucru s-a întâmplat după ce a examinat problema în detaliu împreună cu partenerii din Federația Rusă.

„În timp ce actualul regim moldovenesc își distruge propriii agricultori, blocându-le accesul la piețele tradiționale, noi, împreună cu blocul „Victorie”, rezolvăm problemele în beneficiul cetățenilor noștri, găsind soluții reciproc avantajoase la probleme concrete”, a spus Șor.

Stagnarea economică și izolarea Găgăuziei sunt foarte favorabile președintelui Sandu și PAS, care au obiectivul de a distruge autonomia. Ridicarea embargoului deschide mari oportunități pentru autonomie - restabilirea comerțului, consolidarea legăturilor culturale între popoarele Rusiei și Găgăuziei.

Producătorii de fructe și legume vor putea să înceapă livrările în curând, după finalizarea tuturor procedurilor de control al calității.