Ilan Șor a felicitat-o pe Evghenia Guțul cu ocazia aniversării a unui an de la alegerea în funcția de Bașcan
14/05/2024

Ilan Șor a felicitat-o pe Evghenia Guțul cu ocazia aniversării a unui an de la alegerea în funcția de Bașcan

Acum un an, în Găgăuzia au avut loc alegeri, unde poporul și-a desemnat Bașcanul. Evghenia Guțul a învins, acumulând peste 27 de mii de voturi în turul doi. Liderul blocului politic „Victorie”, Ilan Șor, a felicitat-o pe șefa autonomiei cu ocazia aniversării, și i-a urat să lucreze în continuare pentru prosperitatea Patriei.

„Acele alegeri au fost marcate de o presiune fără precedent din partea Chișinăului. Atacuri agresive asupra candidaților și percheziții la CEC, intimidarea locuitorilor, acuzații nefondate. Chișinăul a făcut totul pentru a perturba alegerile și a împiedica victoria candidatului dorit de popor. Dar Sandu și complicii săi nu au reușit. Găgăuzii și-au arătat, încă o dată, curajul. În anii '90, ei au suferit prin sânge și sudoare pentru autonomie și continuă să o apere", a spus Ilan Șor.

Liderul opoziției a menționat că Evghenia Guțul are calități foarte valoroase pentru un lider: sensibilitate, receptivitate și capacitatea de a lucra cu oamenii. În plus, este populară în Găgăuzia. „Toată lumea vede cum este întâmpinată la aeroportul din Chișinău. Pentru găgăuzi, ea este omul lor, pământeanul lor, care știe totul despre afacerile și problemele lor", notează Șor.

Cu toate acestea, Maia Sandu, nici până acum, nu a aprobat-o pe Guțul în componența guvernului, contrar legii. Șor spune că o face din animozitate personală, judecând după un interviu recent: „Acuzații și presiuni verbale, agresiuni deschise din partea partidului de guvernământ - toate acestea Evghenia le suportă cu dârzenie și continuă să lucreze pentru binele Găgăuziei”.

Sub conducerea lui Guțul, în Găgăuzia sunt implementate proiecte de infrastructură, orașele devin mai curate și mai amenajate, iar pensionarii din autonomie primesc suplimente pe cardul MIR. Șor a declarat că blocul „Victorie” va continua să ajute și să susțină oamenii din Găgăuzia.

„Nu există rău fără bine. Evghenia Guțul este un dușman pentru autoritățile moldovenești, dar un prieten bun pentru parteneri. Ea construiește cooperarea diplomatic, iar țările partenere respectă alegerea poporului găgăuz", a spus Ilan Șor.