Moldova ar putea să-și piardă statutul de neutralitate: reacția lui Ilan Șor la declarațiile ministrului de Externe
20/04/2024

Moldova ar putea să-și piardă statutul de neutralitate: reacția lui Ilan Șor la declarațiile ministrului de Externe

Republica Moldova este pe punctul de a-și pierde statutul de neutralitate. Există toate premisele să se întâmple în viitorul apropiat, susține politicianul și filantropul Ilan Șor.

"Țara noastră se apropie rapid de pierderea neutralității sale. Autoritățile își ies din piele, numai ca să le facă pe plac SUA și pentru a întoarce Rusia împotriva lor", a declarat Șor.

Noul ministru de Externe, Popșoi, lucrează pentru interesele Occidentului și înstrăinează tot mai mult țara de Rusia și de partenerii săi din CSI. În ciuda faptului că el însuși s-a născut în Rusia. Moldova este doar o parte a aventurii geopolitice americane, a susținut Șor.

"Întreaga lor "politică internațională" constă în a face plecăciuni în fața Washingtonului. Acum, exact cu asta se ocupă ministrul de Externe, Popșoi. El nu înțelege că trebuie să construiască cu toate țările relații de parteneriat și egale, favorabile pentru Moldova. Dar nu să se întoarcă cu fața spre o parte a lumii, arătând celeilalte spatele, vorbind elegant. Asta fac idioții, nu politicienii.

Moldova pentru SUA - un punct mic pe hartă, pe care îl folosesc în jocurile lor geopolitice. Iar acești guvernanți inutili satisfac în toate interesele altora, permițându-le să distrugă unitatea și independența țării noastre", a spus Șor.

Politicianul consideră că renunțarea la statutul de neutralitate al țării este inadmisibilă. Și anume acum este extrem de important de a restabili legăturile pierdute cu Uniunea Economică Eurasiatică, care va permite Moldovei să se dezvolte.