Primăria Orhei cu sprijinul echipei lui Ilan Șor a lansat un proiect de amploare pentru îmbunătățirea infrastructurii din cartierul Nordic
18/04/2024

Primăria Orhei cu sprijinul echipei lui Ilan Șor a lansat un proiect de amploare pentru îmbunătățirea infrastructurii din cartierul Nordic

Primăria municipiului Orhei, cu sprijinul echipei lui Ilan Șor, a inițiat un proiect de amploare pentru îmbunătățirea infrastructurii în diferite zone ale orașului, inclusiv în cartierul Nordic. Locuitorii caselor sociale de pe strada Iachir vor putea folosi în curând o nouă cale de acces, complet renovată, care va fi conectată la șoseaua națională.

În cartierul Nordic, pe strada Iachir, au început lucrările de construcție a noului drum. Patru muncitori calificați și utilaje specializate sunt implicați în acest proiect important. Drumul de acces, cu o lungime totală de 720 de metri, va acoperi o suprafață de 4.320 de metri pătrați, oferind o infrastructură durabilă și actualizată pentru locuitorii din zonă.

Pe lângă reabilitarea drumului, autoritățile locale intenționează, de asemenea, să asigure parcări pentru locuitorii din cartierul Nordic. Acest lucru va contribui la îmbunătățirea condițiilor de parcare auto și va facilita accesul oamenilor la locuințele sociale.

Primarul municipiului Orhei, Tatiana Cociu, a menționat că inițiativa de restabilire și modernizare a drumului de acces la casele sociale din cartierul Nordic este un pas important pentru îmbunătățirea infrastructurii orașului.

"Lucrările de reconstrucție sunt în plină desfășurare, ne dorim ca oamenii să se poată bucura de condițiile pe care le creăm. Drumul de pe strada Iachir, asupra căruia ne-am concentrat atenția, este foarte important pentru locuitorii din zonă. Am răspuns solicitărilor acestora și am găsit soluții. Apreciem sprijinul echipei lui Ilan Șor în acest proiect și intenționăm să continuăm să investim în crearea unui mediu urban sigur, modern și confortabil pentru toți locuitorii noștri. Cooperarea cu comunitatea locală este foarte importantă atunci când implementăm astfel de proiecte și suntem recunoscători pentru sprijinul și încrederea locuitorilor noștri", a declarat Tatiana Cociu.

Locuitorii cartierului sunt foarte mulțumiți de faptul că drumul de acces la casele lor va fi transformat în curând.

"Este o veste minunată pentru noi, locuitorii din sectorul Nordic. Drumul de acces reparat va schimba semnificativ viața noastră de zi cu zi și ne va conecta cu restul orașului", a spus Elena, care locuiește în zonă.

"Aceste lucrări sunt așteptate de mult timp. Este minunat să vedem că Primăria și echipa lui Ilan Șor se angajează să ne îmbunătățească infrastructura. Sunt sigur că rezultatul final va fi excelent", a declarat Andrei, care locuiește pe strada Iachir de mulți ani.


"Este bine de știut că vor fi organizate locuri de parcare. Aceasta a fost întotdeauna o problemă serioasă în cartierul nostru, iar această inițiativă ne va ușura mult viața de zi cu zi", a declarat Maria, pensionară.

Eforturile comune ale Primăriei Orhei și ale echipei lui Ilan Șor au drept scop consolidarea infrastructurii orașului. Astfel de proiecte reflectă dorința autorităților locale de a investi în modernizarea orașului.