Șor a vorbit despre planurile opoziției moldovenești într-un interviu pentru RT DE
29/04/2024

Șor a vorbit despre planurile opoziției moldovenești într-un interviu pentru RT DE

Politicianul și filantropul Ilan Șor a acordat un interviu postului de televiziune RT DE. El a relatat despre ceea ce se întâmplă în Republica Moldova și planurile blocului de opoziție "Victorie" la viitoarele alegeri parlamentare și prezidențiale.

"Blocul nostru are o ideologie și o poziție clar formulată. Partidele din blocul nostru au demonstrat deja prin acțiunile lor că sunt capabile să schimbe Moldova în bine. Sunt sigur că va veni un moment în care opoziția va fi nevoită să se așeze la masa negocierilor, întrucât nu ne va opri nimic, dacă autoritățile vor încălca legea și drepturile opoziției, democrația, libertatea de exprimare și multe alte lucruri, a relatat Șor.

În cadrul interviului, Șor a explicat ce anume se ascunde în spatele finanțării UE, și de ce aceasta împiedică dezvoltarea Republicii Moldova. "Da, UE, cu adevărat, finanțează ceva. Da finanțează din contul împrumuturilor. Și atâta timp cât fondurile nu vor ajunge la cetățenii simpli din Moldova, acestea vor fi furate de actualele autorități moldovenești. De asemenea, sunt jefuite de către funcționarii europeni și de firmele de consultanță. În plus, dorința Moldovei de a adera la UE a dus la o creștere de zece ori a prețului la gaze. Tariful energiei electrice s-a triplat. La aceasta se adaugă și lipsa unei piețe pentru producătorii noștri agricoli", a a remarcat politicianul.

De asemenea, el a menționat că politica UE este "rea, josnică și murdară. Potrivit politicianului, UE dotează Moldova cu arme, în loc să dea bani pentru pensii. Șor nu are nicio îndoială că UE și Occidentul "pregătesc Moldova pentru a deveni un alt teren militar". Singura salvare pentru Moldova, potrivit lui Șor, este aderarea la UEE și prietenia cu Rusia. Dar actuala guvernare mereu se opune, încercând să facă din ruși dușmani. "Spre marele nostru regret, propaganda occidentală suprimă în mod constant mințile oamenilor. De ce propagandă? Dacă vedeți pe ecrane doar opinii pro-guvernamentale și pro-europene, aceasta se numește propagandă, deoarece oamenii nu au posibilitatea să audă și alte opinii. Dar astăzi, cu ajutorul rețelei noastre, am reușit, totuși, să informăm oamenii despre situația reală din țară și despre acele oportunități și rezultate pe care ni le va oferi prietenia cu Rusia", a spus Șor.

Totodată, politicianul a comentat acordurile militare cu Franța și apropierea de NATO.

"Conform Constituției, Moldova este o țară neutră, nu poate face parte din acest bloc sângeros. În principiu, Moldova trebuie să fie independentă de blocurile militare. Cu toate acestea, cred că ar trebui să discutăm problemele de politică de securitate doar în prezența Rusiei", și-a exprimat Șor poziția.

Întrebat de un jurnalist RT despre reținerea susținătorilor partidului la aeroport, Ilan Șor a spus că răspunsul "va fi dur".

"Va exista un răspuns juridic, și deja vom vedea. Este foarte dificil de comentat, deoarece acestea sunt ultimele convulsii ale regimului actual, care, în curând, va demisiona", a adăugat politicianul.