Tauber: Nu vom ceda până când nu vom învinge dușmanii țării noastre  - jos PAS, jos Maia Sandu”
15/05/2024

Tauber: Nu vom ceda până când nu vom învinge dușmanii țării noastre - jos PAS, jos Maia Sandu”

Au avut loc alte două ședințe de judecată pe două dintre capetele de acuzate împotriva Marinei Tauber, deputat în Parlament și vicepreședinte al blocului politic “Victorie”. Zeci de cetățeni au venit să o susțină, scandând lozinci în sprijinul parlamentarului. Cele două ședințe au fost fixate nu doar în aceeași zi, dar și cu o diferență de o oră una față de cealaltă.

Vicepreședintele blocului politic ”Victorie” le-a spus oamenilor că presiunile autorităților nu o vor intimida, iar lupta pentru un viitor prosper al Republicii Moldova va continua cu riscul propriei libertăți.

„Încep săptămâna, ca de obicei, cu ședințe de judecată. Astăzi, am chiar două ședințe, una la 09:00, alta la 10:00. Asta înseamnă că suntem pe calea corectă și vom învinge.  Noi toți suntem oameni, nimeni nu vrea să fie încarcerat. Însă chiar dacă acesta este prețul luptei noastre, să știți că noi oricum vom continua și nu vom ceda până când nu vom învinge dușmanii țării noastre - jos PAS, jos Maia Sandu”, a spus Marina Tauber. 

În fața instanței, susținătorii Marinei Tauber au făcut apel la oprirea represiunilor și persecuțiilor politice din partea partidului PAS și a președintelui Maia Sandu. Ei i-au numit pe PAS și Maia Sandu trădători ai intereselor naționale, și au cerut încetarea persecuțiilor împotriva deputatului Marinei Tauber. Manifestanții au condamnat acuzațiile aduse Marinei Tauber, catalogându-le drept o acțiune de persecuție politică și au afirmat că procesele politice reprezintă o rușine pentru țară.

"Sunt aici să o susțin pe Marina Tauber pentru că cred în drepturile noastre ca cetățeni și în justiție echitabilă. Nu putem permite ca politica să fie folosită împotriva celor care luptă pentru binele țării noastre”, a spus Maria.

”Este inacceptabil ca un deputat ales în mod democratic să fie supus unor persecuții politice. Marina Tauber este un lider puternic, și trebuie să fim solidari în această luptă împotriva abuzurilor”, a menționat Ion, susținător.

"PAS și Maia Sandu au pierdut încrederea noastră atunci când au început să folosească justiția în scopuri politice. Ne-am adunat aici ca să le arătăm că nu vom tolera astfel de practici și că suntem alături de Marina Tauber”, a adăugat Elena, pensionară venit la flash-mob.

"Marina Tauber este o voce puternică în Parlament și o luptătoare pentru drepturile noastre. Nu putem sta deoparte când văd că este supusă unei judecăți nedrepte. Trebuie să ne unim împotriva acestor abuzuri. Dumneaei merită sprijinul nostru în această luptă pentru justiție și libertate", a subliniat Andrei.

Deputatul le-a mulțumit susținătorilor, care au venit să o susțină.

 "Sunt profund recunoscătoare pentru sprijinul și solidaritatea, pe care le-am primit din partea cetățenilor mei. Lupt pentru valorile și principiile în care cred și nu voi ceda în fața represiunilor politice. Voi continua să mă implic în lupta pentru dreptate și echitate în Moldova, și vă asigur că nu voi renunța niciodată la idealurile noastre comune. Mulțumesc tuturor celor care au venit să îmi arate susținerea, și promit că voi rămâne un luptător pentru binele poporului nostru”, a spus Marina Tauber.

Totodată, deputatul a relatat despre vizita recentă la Moscova și distincția obținută, care a isterizat și mai mult guvernarea de la Chișinău, văzând deschiderea de care s-a bucurat echipa lui Ilan Șor și blocul ”Victorie” în Rusia.

„Am revenit de la Moscova plină de emoții și energie. Sunt încântată și onorată de distincția primită din partea lui Vladimir Vladimirovici Putin. Sunt sigură că aceasta înseamnă aprecierea înaltă a eforturilor noastre, a blocului ”Victorie”. Tot ce s-a întâmplat în Rusia în ultima perioadă -  constituirea blocului ”Victorie”, invitația la parada din Piața Roșie, transmiterea unei părticele din Focul veșnic, distincția primită din mâinile președintelui Dumei de Stat, domnul Volodin, ne oferă puteri. Eforturile noastre sunt observate și recunoscute. Noi înțelegem că avem susținere. De aceea, toate ședințele de judecată care au loc și alte presiuni nu au nici o importanță. Noi sperăm că judecătorii vor face dreptate în cazul dosarelor cusute cu ață albă. Chiar și așa, nimic nu mă sperie când am în spate un lider ca domnul Ilan Șor, o echipă puternică și cetățenii țării care mă susțin”, a mai adăugat Marina Tauber.

Mesajul transmis de susținătorii Marinei Tauber a fost unul de unitate și solidaritate în lupta împotriva represiunilor politice și pentru apărarea libertăților civile. Aceștia au subliniat că Marina Tauber este un adevărat luptător pentru drepturile și libertățile poporului moldovean și au promis să lupte alături de ea pentru prosperitatea Moldovei.