Vadim Fotescu și Denis Ulanov îl acuză pe Nantoi de alimentarea urii interetnice și dezbinarea țării
17/06/2024

Vadim Fotescu și Denis Ulanov îl acuză pe Nantoi de alimentarea urii interetnice și dezbinarea țării

Deputatul PAS Oazu Nantoi continuă să batjocorească și să umilească poporul moldovenesc. De data aceasta, mancurtul hrănit în laboratoarele sorosiste a insultat artistele renumitului ansamblu „JOC”, afirmând că „ împreună cu alte moldovence vor deservi în bordeluri ostașii ruși”.

Declarația a fost făcută vineri la ședința Parlamentului, unde majoritatea PAS a criticat și blamat ansamblul „JOC” și artistele pentru că au evoluat, în timpul lor liber, la Forumul Economic Internațional de la Sankt Petersburg.

Deputații blocului „Victorie” Vadim Fotescu și Denis Ulanov au condamnat pe social media afirmațiile ofensatoare ale lui Oazu Nantoi.

“La sugestia lui a apărut sloganul "Gara, valiza, Rusia". Oameni ca el au declanșat războiul de pe Nistru, care a făcut sute de victime. Acum, în loc să construiască și să negocieze, ei definitiv separă Chișinăul de Comrat și Tiraspol. Și, de asemenea, își permit să insulte fetele moldovence”, a menționat Vadim Fotescu.

Deputatul a atras atenția că Oazu Nantoi a ofensat nu doar dansatoarele ansamblului „JOC”, dar întreg poporul moldovenesc. Totodată, s-a întrebat retoric dacă declarația PAS-istului este o manifestare a complexelor senile sau a spiritului naționalist.

“Este o insultă la adresa naționalității și culturii moldovenești. El lasă să se înțeleagă că singurul lucru de care e capabilă este deservirea cetățenilor străini. Se pare că Nantoi abia așteaptă să facă același lucru pentru România”, a subliniat Vadim Fotescu.

El a mai opinat că Oazu Nantoi nu și-a adus aportul la dezvoltarea Moldovei, deși activează în politica moldovenească deja de 30 de ani.

“Să le fie rușine unor asemenea deputați și oameni! A rămas în memoria noastră pentru scandalurile sale, pentru îndemnurile la unire cu România și pentru calomnii”.

Denis Ulanov l-a acuzat pe Oazu Nantoi că intenționat dezbină pe criterii etnice societatea moldovenească.

“Rusofobul, unionistul și parașutistul traumatizat Nantoi a făcut o nouă declarație mârșavă. De data aceasta a insultat artistele ansamblului „JOC”, care de 80 de ani reprezintă cultura națională moldovenească la nivel mondial”, a scris Denis Ulanov.

El i-a amintit oportunistului politic Nantoi de acea perioadă din cariera lui politică când a depus flori la mormântul “Soldatului necunoscut” din Moscova.

“Atunci nu a simțit niciun fel de deranj din cauza prezenței "soldatului rus" și a "lumii rusești" , a argumentat Denis Ulanov.

El i-a cerut lui Igor Grosu să ia atitudine față de declarația jignitoare și discriminatorie la adresa dansatoarelor și a tuturor moldovencelor.

“Speakerul Grosu nu vrea să-i solicite provocatorului său de serviciu să își ceară scuze public de la cei pe care i-a insultat în mod grosolan și de la societate în general?”, s-a întrebat retoric Denis Ulanov.

În concluzie, Vadim Fotescu și Denis Ulanov și-au exprimat speranța că cetățenii moldoveni vor condamna comportamentul lui Nantoi. Totodată, ei și-a reiterat susținerea față de dansatorii ansamblului "JOC" și față de directorul acestuia, care a fost suspendat din funcție.