Activiștii blocului „Victorie” s-au pronunțat în susținerea angajaților reținuți ai primăriei Orhei
14/10/2024

Activiștii blocului „Victorie” s-au pronunțat în susținerea angajaților reținuți ai primăriei Orhei

La Judecătoria din sectorul Ciocana al capitalei a avut loc o ședință de judecată în cazul celor patru fete din Orhei care au fost reținute. În fața clădirii instanței de judecată s-au adunat activiști ai blocului „Victorie”, care consideră că persoanele reținute sunt victime ale represiunii politice din partea autorităților.

Deputatul și secretarul executiv al Comitetului executiv al blocului „Victorie” Marina Tauber și-a exprimat recunoștința față de toți cei adunați și a subliniat că arestații nu sunt vinovați și nu au încălcat legea. Ea a menționat că acțiunile autorităților sunt legate de faptul că echipa lui Ilan Șor, ai cărei reprezentanți activează în primăria Orhei, se opune președintelui Sandu și partidului PAS, care distrug țara.

„Am venit astăzi să le susținem pe cele patru fete și sperăm că dreptatea va triumfa. Și foarte curând, pe 20 octombrie, vom putea deveni un stat liber, o țară independentă și suverană - fără Maia Sandu, fără PAS, fără Europa și fără America”, a declarat Marina Tauber.

Atunci când reținuții au fost aduși la judecătorie, Tauber a încercat să intre înăuntru pentru a afla despre starea lor, dar nu i s-a permis. Deputatul a reamintit că anterior i s-a interzis să înmâneze colete femeilor la CNA.

Reprezentanții aripii de tineret a blocului „Victorie” au protestat și împotriva acțiunilor autorităților, afirmând că judecătorii execută ordine de sus. Potrivit informațiilor lor, mass-media au relatat deja despre plasarea în arest pe un termen de 30 de zile a reținuților, ceea ce indică părtinire și un scenariu elaborat din timp al ședinței de judecată.

Activiștii subliniază că astfel de acțiuni sunt menite să intimideze și să inhibe societatea civilă. Cu toate acestea, reprezentanții blocului sunt încrezători că adevărul și puterea sunt de partea lor. Ei au făcut apel către toată lumea să continue să lupte pentru dreptate.

În urma audierii, trei dintre fete au fost plasate în arest la domiciliu, iar cea de-a patra a fost arestată preventiv pentru 30 de zile.
Avocații reprezentantelor Orheiului intenționează să conteste decizia instanțeila Curtea de Apel. Potrivit acestora, verdictul nu are niciun temei.