Ilan Șor: „Copiii și nepoții noștri datorează deja milioane de euro pentru împrumuturile lui Sandu”
19/08/2024

Ilan Șor: „Copiii și nepoții noștri datorează deja milioane de euro pentru împrumuturile lui Sandu”

„Moldova nu trebuie să împrumute bani, ci să-i câștige”, a declarat liderul blocului politic „Victorie” Ilan Șor într-un mesaj video. În timpul guvernării lui Sandu și PAS, datoria publică a crescut de câteva ori, iar acum creditorii occidentali dictează condițiile lor țării, târând-o în război, consideră Șor.

El a subliniat că astăzi fiecare cetățean moldovean care încă nu s-a născut este deja dator Occidentului și Fondului Monetar Internațional. Aceasta înseamnă că acești creditori dictează țării cum trebuie să trăiască. Iar în cazul în care condițiile lor nu vor fi îndeplinite, „vor închide robinetul, vor cere returnarea imediată a tuturor banilor și vor declara Moldova țară în faliment”.

Șor este sigur că țara se află în prag de război pentru că Sandu a luat cândva credite. Țara plătește miliarde de lei în calitate de dobândă - acești bani ar fi putut ajunge în buzunarele cetățenilor.

„Copiii și nepoții noștri datorează deja milioane de euro pentru împrumuturile Maiei, managerul angajat de Occident”, a declarat opozantul. - Singura modalitate de a rupe acest cerc vicios este să nu mai acumulăm datorii și să începem să câștigăm. Și să stabilim parteneriate cu prieteni de încredere: cu Rusia, cu UEE - cu cei care doresc să investească în țara noastră, nu să o jefuiască”.

De asemenea, politicianul a îndemnat cetățenii moldoveni să spună un „nu” ferm aderării la Uniunea Europeană în cadrul referendumului care va avea loc pe 20 octombrie și să aleagă o cale alternativă. În opinia sa, apropierea de UEE și BRICS va contribui la stabilizarea economiei și la îmbunătățirea vieții cetățenilor.

Singura modalitate de a dezvolta exporturile și de a face bani este de a restabili bunele relații cu Rusia. Mulți investitori sunt gata să vină, să construiască fabrici, să cumpere bunuri de la producători și să creeze noi locuri de muncă. Spre deosebire de Occident, care face doar promisiuni deșarte.

„Alegem un viitor fără gaura datoriilor în care ne-a împins actuala guvernare”, a adăugat Șor.