Ilan Șor: „Democrația europeană s-a mimetizat și s-a transformat în autoritarism”
05/10/2024

Ilan Șor: „Democrația europeană s-a mimetizat și s-a transformat în autoritarism”

În Europa modernă, conceptul de „democrație” s-a mimetizat atât de mult în autoritarism, încât europenii înșiși au uitat deja adevărata sa semnificație, a declarat liderul blocului politic „ Victorie”, Ilan Șor.

Politicianul a reacționat astfel la intenția Comisiei Europene de a da în judecată Ungaria pentru adoptarea legii privind protecția suveranității, care ar submina democrația.

„Politicienii europeni cred că lupta pentru democrație poate justifica orice - de la amenințări și mituirea politicienilor din alte țări până la bombardarea orașelor”, a declarat Ilan Șor.

Liderul blocului „ Victorie ” a urat tuturor cetățenilor Ungariei putere și răbdare, iar autorităților moldovenești - să le vină mintea la cap și să nu arunce Republica în această scorbură.
 
„Nu vă vom lăsa să aruncați țara noastră sub roata «democrației» europene. Moldova va rămâne suverană”, a declarat Ilan Șor.

În preajma referendumului privind aderarea țării la UE, care va avea loc pe 20 octombrie, odată cu alegerile prezidențiale, echipa lui Șor continuă campania „NU UE”.