Ilan Șor: „În anii de mandat, Sandu nu a găsit nicio clipă pentru locuitorii Moldovei”
02/10/2024

Ilan Șor: „În anii de mandat, Sandu nu a găsit nicio clipă pentru locuitorii Moldovei”

În preajma referendumului și alegerilor prezidențiale privind aderarea la UE, Maia Sandu a început să arunce cu promisiuni zgomotoase pentru îndeplinirea cărora statul nu dispune de fonduri, a declarat liderul blocului politic „Victorie”, Ilan Șor.

După cum a menționat politicianul, președinta în exercițiu promite alegătorilor să construiască drumuri, să repare policlinici și cel puțin 8 miliarde de lei să cheltuiască pentru proiecte de infrastructură.
       
„Ce mama dracului, doamnă președinte, v-a împiedicat să faceți acest lucru în ultimii patru ani? Înțeleg: distrugerea presei din țară, represiunea opoziției, schemele de vânzare a terenurilor pentru prietenii dumneavoastră occidentali, colapsul agriculturii - toate acestea necesită timp și efort. Dar a fost posibil să găsești timp pentru oamenii din Moldova într-un program atât de încărcat”, a declarat Ilan Șor.

Potrivit lui, pentru toate aceste fantezii electorale ale lui Sandu nu sunt prevăzute în buget sume adecvate, ceea ce înseamnă doar noi împrumuturi din țările occidentale.

„Sandu nu vorbește despre nivelul de trai, ea vorbește despre condiții de trai. Condiții. Într-o țară super-creditată. Și ce dacă? Poți să ai un Bentley în loc de autobuze urbane. Ce contează? Dacă salariul unui om este sub nivelul respectului de sine. Este o escrocherie electorală, atâta tot”, a conchis Ilan Șor.

În ajunul referendumului privind aderarea țării la UE, care va avea loc pe 20 octombrie, blocul politic „Victorie” continuă campania „NU UE”.