Ilan Șor: „Produsele fermierilor din Moldova și din spațiul post-sovietic vor putea fi achiziționate de ruși în magazinele „Eurasia”
15/09/2024

Ilan Șor: „Produsele fermierilor din Moldova și din spațiul post-sovietic vor putea fi achiziționate de ruși în magazinele „Eurasia”"

Liderul blocului politic „Victorie”, Ilan Șor, a anunțat că primul magazin din rețeaua „Eurasia” se va deschide la Moscova pe 17 septembrie. Aici vor fi disponibile toate produsele, inclusiv fructele și legumele moldovenești, care sunt produse pe teritoriul fostei URSS. Fondurile obținute din vânzări vor fi utilizate pentru implementarea programelor sociale ale ANO „Eurasia”.

Livrările de produse moldovenești au fost realizate datorită Casei de Comerț a Moldovei. Printre primii care își vor prezenta produsele în Rusia vor fi fermierii din Găgăuzia. Prunele și strugurii moldovenești sunt deja disponibile la Moscova și în multe alte orașe mari.

„Vreau să mulțumesc din suflet conducerii ruse, pentru că, în ciuda tuturor neplăcerilor și nedreptăților pe care le face conducerea Moldovei împotriva Federației Ruse, autoritățile ruse au sprijinit fermierii moldoveni simpli și le-au oferit posibilitatea de a exporta produsele lor aici, înțelegând cât de important este acest lucru pentru oameni. Vă mulțumesc foarte mult, este cu adevărat un lucru important. Sunt convins că vom reda faima de altădată agriculturii prospere a Moldovei”, a declarat Ilan Șor.

Potrivit lui, pe rafturile magazinelor „Eurasia” vor fi disponibile și diverse produse din Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Kazahstan, Kârgâzstan, Uzbekistan, precum și din Rusia și alte țări. În plus, la etajul doi al magazinului va fi deschisă o cafenea națională pentru vizitatori.

Deși în prezent persistă dificultăți logistice, Ilan Șor este convins că în curând aprovizionarea va fi stabilită.

„Astăzi este prea devreme să vorbim despre volumul livrărilor, dar dezvoltăm Casa de Comerț pe care am creat-o. Ea va face tot posibilul pentru ca fermierii noștri să-și vândă cât mai multe produse pe piața din Rusia”, a adăugat Șor.

Magazinul va oferi o gamă largă de produse: fructe și legume din Moldova, bame, cârcel, ștevie, portulac, dulceață, cereale, doshab din Armenia, sucuri și compoturi din Azerbaidjan, delicatese și produse lactate din Kârgâzstan, ciocolată, halva și conserve din Kazahstan, roșii și fructe uscate din Uzbekistan, produse lactate din Belarus, buuze din Buriatia, echpoșmak din Bașchiria și multe altele.