Ilan Șor: „Votând pentru UE, votați pentru război pe pământ moldovenesc”
19/09/2024

Ilan Șor: „Votând pentru UE, votați pentru război pe pământ moldovenesc”

Republica Moldova își pierde statutul de neutralitate din cauza acțiunilor partidului PAS, care trage tot mai mult Republica în alianțe militare și, eventual, în război. Declarația a fost făcută de liderul blocului politic „Victorie”, Ilan Șor.

Regimul convinge cetățenii prin toate mijloacele posibile că după aderarea la Uniunea Europeană, NATO va asigura securitatea și liniștea în Republica Moldova.

„Este exact ca acum 4 ani când PAS a ieșit cu sloganul «Vremuri bune, oameni buni" la alegeri. Vremurile bune au venit, dar doar pentru ei, nu și pentru Moldova. Moldova atât de lipsită de neutralitate, cum este astăzi, nu a fost niciodată în toți cei 30 de ani”, a declarat Ilan Șor.

În Moldova se importă arme, vin instructori militari și mercenari să antreneze soldații moldoveni pentru război. Toate acestea sunt pentru a face din Moldova o a doua Ucraină. De aceea, astăzi se pune problema nu doar a aderării Republicii la UE, ci și a securității cetățenilor săi.

„Pot să vă spun că votând pentru UE la referendum, votați pentru război, pentru sânge și pentru copii morți pe pământul Moldovei. Maia Sandu nu are nici fiu, nici soț, deci în principiu nu-i pasă. Dar voi toți aveți copii și soți și sunt sigur că nu vreți să îi îngropați de dimineața până seara, așa cum se întâmplă astăzi, din păcate, în Ucraina”, a declarat Ilan Șor.

Pentru ca Moldova să-și păstreze statutul de țară neutră și suverană, dar și pentru a salva viața cetățenilor săi, politicianul îndeamnă cetățenii moldoveni să voteze la referendum împotriva aderării la Uniunea Europeană.

„Dacă nu vreți ca țara noastră să se transforme într-un poligon pentru țările NATO, dacă nu sunteți gata ca Occidentul să facă din Moldova a doua Ucraină, dacă vreți pace și prosperitate pentru țara voastră, atunci veniți la referendumul din 20 octombrie și spuneți un «NU!» clar pasiștilor și planurilor lor pro-occidentale”, a apelat Ilan Șor la cetățenii Republicii Moldova.