Încălcarea drepturilor persoanelor reținute din Orhei nu va rămâne nepedepsită: va fi depusă o plângere împotriva unui angajat al CNA
14/10/2024

Încălcarea drepturilor persoanelor reținute din Orhei nu va rămâne nepedepsită: va fi depusă o plângere împotriva unui angajat al CNA

Sâmbătă, la CNA s-a refuzat primirea coletelor pentru fetele reținute din Orhei, în ciuda tuturor documentelor de aprobare din partea procuraturii. Deputatul parlamentului și secretarul executiv Comitetului executiv al blocului „Victorie”, Marina Tauber, a declarat că va fi depusă o plângere împotriva angajatului care a încălcat indicațiile procurorului.

Împreună cu avocatul Vadim Banaru, ea a adus femeilor reținute din Orhei apă, mâncare, haine călduroase, pături și produse de igienă personală. Inițial, angajatul CNA a refuzat să primească coletul, afirmând că este necesară o aprobare din partea procurorului. Dar, chiar și după primirea acesteia, a interzis predarea coletului. În ciuda drepturilor legale ale Marinei Tauber în calitate de deputat, nu i s-a permis să coboare la fete și să verifice condițiile în care acestea erau deținute.

A doua zi, la judecătoria din sectorul Ciocana, Marinei Tauber i s-a interzis, de asemenea, să comunice cu fetele arestate pentru a verifica starea lor și condițiile în care așteptau ședința de judecată.

„Acest lucru arată din nou caracterul politic al cazului. În țara noastră nu mai există legi și simpla umanitate! Oamenii care execută ordinele au uitat că trebuie să se conducă după lege și Constituție!”, a declarat Marina Tauber.

Marina Tauber a anunțat că va fi depusă o plângere împotriva angajatului CNA. Solicitări pentru verificarea respectării drepturilor persoanelor reținute vor fi trimise către organele competente în viitorul apropiat.