Marina Tauber a vorbit în parlament despre omorul interlopului turc la Chișinău: „Nu am primit niciun răspuns la nicio întrebare”
26/07/2024

Marina Tauber a vorbit în parlament despre omorul interlopului turc la Chișinău: „Nu am primit niciun răspuns la nicio întrebare”

Deputatul și secretarul executiv al comitetului executiv al blocului politic „Victorie”, Marina Tauber, a solicitat la ședința plenară a parlamentului audierea ministrului afacerilor interne Adrian Efros și a directorului SIS Alexandru Musteață, cu privire la omorul liderului unei grupări criminale din Turcia la Chișinău.

„Audierile din comisiile parlamentare nu sunt suficiente. Noi am fost prezenți la aceste audieri. Nu am primit niciun răspuns la nicio întrebare și avem nevoie de o discuție publică și transparentă, ca fiecare cetățean să se asigure dacă mai poate să se simtă în siguranță”, a spus ea.

Parlamentara a atras atenția asupra rezonanței acestui caz în societate și a subliniat că acesta a stârnit un sentiment general de nesiguranță.

„Spațiul public abundă de tot felul de supoziții cu privire la eșecul organelor de securitate și de forță în asigurarea siguranței cetățenilor”, a menționat Marina Tauber.

Inițiativa a fost supusă votului în plen, însă nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru audierea lui Efros și Musteață. Și asta pentru că majoritatea parlamentară PAS a votat împotrivă.

Amintim că cetățeanul turc, lider al unei grupări criminale anunțat în căutare, a fost omorât acum două săptămâni ziua în amiaza mare pe o stradă din Chișinău, în cadrul unor reglări de conturi între interlopi. El a fost împușcat cu șapte focuri de armă în timp ce se afla la o terasă din sectorul Râșcani al capitalei.