Marina Tauber: „În timp ce criminalitatea crește în țară, mii de polițiști vânează reprezentanții opoziției”
14/09/2024

Marina Tauber: „În timp ce criminalitatea crește în țară, mii de polițiști vânează reprezentanții opoziției”

Deputata Marina Tauber a propus audierea ministrului de interne Adrian Efros în cadrul primei ședințe plenare a sesiunii de toamnă-iarnă a Parlamentului. Deputata a subliniat faptul că forțele de ordine se ocupă de persecutarea opoziției și sunt utilizate de guvern în scopuri politice.

„Din păcate, se comit infracțiuni grave, iar poliția nu ia măsuri pentru a preveni această situație periculoasă. În schimb, mii de polițiști vânează reprezentanții opoziției pentru distribuirea de pliante sau împiedică organizarea întâlnirilor cu cetățenii. În loc să investigheze crimele care amenință siguranța publică, toate resursele sunt folosite pentru lupta guvernului împotriva oponenților”, a declarat Marina Tauber.

Ea a mai precizat că oamenii trebuie să fie informați despre rolul Ministerului de Interne în transformarea Republicii Moldova într-un stat polițienesc și instaurarea dictaturii.

Contrar regulamentului Parlamentului, președintele Igor Grosu i-a oferit cuvântul deputatului PAS Radu Marian, care i-a răspuns Marinei Tauber folosind insulte și un limbaj neadecvat, îndemnând cetățenii să nu creadă declarațiile reprezentanților blocului „Victorie”.

„Un astfel de comportament trădează disperarea PAS înaintea unor alegeri cruciale pentru țară. Simt că sfârșitul lor este aproape și se agită ca șobolanii pe o navă care se scufundă”, a scris ulterior Marina Tauber pe rețelele de socializare.

Propunerea de a-l audia pe ministrul de interne a fost respinsă de majoritatea parlamentară PAS.