Mii de elevi din toată țara au primit în dar de la Ilan Șor ghiozdane și rechizite școlare
03/09/2024

Mii de elevi din toată țara au primit în dar de la Ilan Șor ghiozdane și rechizite școlare

Tradițional, în prima zi de școală, mii de copii care au mers în clasa 1 și elevi din familii nevoiașe au primit în dar din partea filantropului Ilan Șor ghiozdane și rechizite școlare. Această inițiativă este menită să ofere sprijin școlarilor și familiilor acestora, astfel încât începutul anului de învățământ să devină un eveniment memorabil.

Marina Tauber, secretarul executiv al blocului „Victorie” a anunțat: „Acest ajutor este foarte important pentru familii și continuăm să ne străduim să facem educația accesibilă și plăcută pentru fiecare copil. Acest proiect nu este doar despre rechizite școlare, ci despre speranță și despre oportunitatea fiecărui elev de a deschide noi orizonturi în învățământ”.

În municipiul și raionul Orhei au fost repartizate circa o mie de ghiozdane cu toate cele necesare pentru școală. Cadouri similare au primit în dar și copiii din Găgăuzia, unde au fost repartizate peste 1200 de ghiozdane cu rechizite. La Chișinău au fost oferite în dar 570 de ghiozdane, la Bălți - 200, iar în Taraclia - 700. Daruri au primit și copiii din Briceni, Ocnița, Drochia, Dubăsari, Călărași, Hâncești, Leova, Râșcani, Sîngerei, Ștefan Vodă și alte localități. În total, liderul blocului politic „Victorie” a oferit aproximativ 5700 de cadouri elevilor de clasa întâi și celor din familii cu venituri mici.

Ilan Șor conștientizează importanța investițiilor în învățământ, cunoaște problemele sistemului educațional, de aceea implementează constant inițiative în sprijinul elevilor.

Ghiozdanele și rechizitele au fost alese cu dragoste pentru toți, în speranța că acestea le vor aduce elevilor rezultate bune la școală și le vor cultiva dragostea pentru lectură.