Pichet în fața Curții de Apel Cahul: cetățenii s-au pronunțat împotriva represiunii din partea autorităților
13/10/2024

Pichet în fața Curții de Apel Cahul: cetățenii s-au pronunțat împotriva represiunii din partea autorităților

În fața Curții de Apel Cahul a avut loc o acțiune de protest organizată de susținătorii reprezentanților reținuți ai blocului „Victorie”. Protestatarii s-au adunat pentru a-și exprima nemulțumirea față de acțiunile autorităților și pentru a cere eliberarea imediată a colegilor lor.

"Astăzi suntem în fața Curții de Apel Cahul, unde au fost aduși trei dintre colegii noștri. Am contestat măsura preventivă și sperăm la o decizie corectă a instanței", a declarat Ivan Panea, consilier municipal al Comratului și reprezentant al blocului „Victorie”.

El i-a îndemnat pe judecători să nu execute ordinele partidului PAS, ale guvernului și președintelui Maia Sandu, deoarece cazul este pur politic.

În cadrul ședinței, Curtea de Apel a decis să mențină reținuții în arest până la încheierea termenului. Susținătorii blocului au calificat acest lucru drept o fărădelege din partea actualului regim al președintelui Sandu.

„Ei lipsesc Moldova de tot ce a mai rămas. În loc să înfrumusețeze și să reconstruiască statul nostru, ei interzic. Este o rușine pentru liderii acestui regim! Cel mai mare merit al lui Sandu și al miniștrilor ei este cel mai mare preț la gaze din Europa. Ei sunt mândri de acest lucru. Sunt mândri că miniștrii au cele mai mari salarii. Dar nu sunt mândri că nu pot majora pensiile”, a declarat Ivan Panea.