Presiuni politice și șantaj: Tatiana Cociu a comentat perchezițiile și reținerile de la primăria Orhei
13/10/2024

Presiuni politice și șantaj: Tatiana Cociu a comentat perchezițiile și reținerile de la primăria Orhei

Angajații Centrului Național Anticorupție și procurorii au efectuat percheziții la primăria Orhei, unde activează, printre alții, reprezentanți ai blocului politic „Victorie”. În urma descinderilor, câteva persoane au fost reținute.

„Procurorii și CNA au efectuat percheziții. Nu au găsit nimic în biroul meu sau pe calculatorul meu de serviciu! Știm că este o înscenare a Maiei Sandu și a PAS, pentru că se apropie alegerile și le este frică de blocul „Victorie”, în special de municipiul Orhei, care va spune „NU” referendumului. De aceea, au recurs la presiune politică și șantaj”, a declarat primarul orașului Orhei, Tatiana Cociu.

Secretarul executiv al blocului „Victorie”, deputatul parlamentului Marina Tauber consideră că organele de drept au astăzi sarcina „nu doar să exercite presiuni, ci și să defăimeze” blocul politic.

„Astăzi, la Orhei are loc o fărădelege totală și teroare politică! Toată lumea știe că primăria Orhei este condusă de colega noastră Tatiana Cociu și de alți colegi de-ai noștri. Desigur, perchezițiile care au avut loc au arătat un singur lucru - că acestea au fost efectuate ilegal”, a declarat Tauber.

Mai mult, CNA a luat cu asalt birourile închiriate de Marina Tauber, având toate actele în regulă. Ei au parcat mașinile pe trotuar, ceea ce a împiedicat circulația locuitorilor - Marina Tauber a fost nevoită să cheme poliția.