Președintele Consiliului Federației Ruse a calificat drept importantă prezența Evgheniei Guțul și a Marinei Tauber la Forumul Euroasiatic
20/09/2024

Președintele Consiliului Federației Ruse a calificat drept importantă prezența Evgheniei Guțul și a Marinei Tauber la Forumul Euroasiatic

Bașcanul Găgăuziei Evghenia Guțul și deputatul parlamentului Republicii Moldova Marina Tauber au participat la programul de lucru al Forumului Euroasiatic al Femeilor și au purtat o serie de discuții cu partea rusă despre dezvoltarea Moldovei.

Președintele Consiliului Federației Rusiei Valentina Matvienko, mentorul ideologic al forumului, le-a mulțumit Evgheniei Guțul și Marinei Tauber pentru vizita lor la Sankt Petersburg.
 
Potrivit lui Matvienko, forumul „are un caracter umanitar și este foarte important ca vocea femeilor din Moldova să fie auzită”. De asemenea, președintele Consiliului Federației Ruse a calificat drept nebunie încercările actualelor autorități din Moldova de a restricționa ieșirea din țară a Marinei Tauber.

Participantele la reuniune au discutat despre posibila dezvoltare a relațiilor moldo-ruse în diverse domenii. În particular, datorită asistenței Valentinei Matvienko, produsele agricole găgăuze revin pe rafturile magazinelor rusești. Cu sprijinul Promsvyazbank, peste 30.000 de pensionari și bugetari primesc plăți lunare de 2.000 de lei.
 
„Suntem convinși că cooperarea de mai departe va aduce și mai multe schimbări pozitive și oportunități pentru dezvoltarea Autonomiei găgăuze”, a declarat Evghenia Guțul.
 
„Oamenii se pronunță în favoarea cooperării cu Rusia, a stabilirii legăturilor în diverse domenii: politică, economie, cultură”, a adăugat Marina Tauber.

Evghenia Guțul și Marina Tauber i-au mulțumit Valentinei Matvienko pentru posibilitatea de a participa la forum. Platforma forumului a reunit femei-lideri de pe aproape toate continentele. Participantele planifică proiecte interesante, contribuie cu idei și propuneri bazate pe principiile parteneriatului, prieteniei și înțelegerii reciproce.