Vasile Bolea la congresul blocului „Victorie”: „Moldova are nevoie să restabilească relațiile cu Moscova
16/08/2024

Vasile Bolea la congresul blocului „Victorie”: „Moldova are nevoie să restabilească relațiile cu Moscova

Republica Moldova are nevoie să restabilească relațiile cu Moscova și să devină o republică prezidențială pentru a oferi oamenilor o viață decentă, a declarat Vasile Bolea, candidat anunțat la președinția Republicii Moldova, la cel de-al treilea congres al blocului politic „Victorie” de la Moscova.

„Poporul nostru trebuie să ducă o viață decentă fără să numere bănuții. Pentru ca acest lucru să se întâmple, trebuie să readucem prețuri accesibile pentru energia electrică și combustibil, iar pentru ca acest lucru să se întâmple, trebuie să restabilim relațiile cu Moscova. Trebuie să resuscităm lanțurile comerciale dintre Moldova și Uniunea Economică Eurasiatică (UEE)”, a declarat Vasile Bolea, adăugând că ar trebui să avem grijă și de pacea țării, astfel încât Europa să nu inițieze prin mâinile Moldovei un război cu Rusia.
 
El a explicat de ce a decis să lupte pentru președinție. „Pentru că văd că țara mea este privată de voința sa. I se ia ceea ce a fost obținut prin secole de luptă și muncă. Istoria noastră, memoria noastră, trecutul nostru comun ne sunt luate, iar în schimb ni se oferă... Ce? Rolul lucrătorilor casnici din fundul Europei? Cerșetorii din Bruxelles? Gândacii în lanț ai Washingtonului, în care Balticii au fost deja transformați?”, - a declarat Vasile Bolea.

Alegerea europeană nu va aduce nici bunăstare, nici libertate Moldovei, a continuat el. Piața moldovenească se va deschide pentru companiile occidentale, cu care producătorii locali nu vor putea concura. Țara va deveni, de asemenea, un instrument în lupta împotriva Rusiei. „Suntem o zonă tampon, un spațiu între ciocan și nicovală. Acesta este singurul motiv pentru care Europa are nevoie de noi”, a explicat candidatul anunțat la președinția Republicii Moldova. Pentru a rezolva problemele țării și a-și schimba cursul, Moldova ar trebui să devină o republică prezidențială, este sigur Bolea.

„Echipa trebuie să aibă un antrenor cu autoritate deplină și responsabilitate deplină. O persoană care știe cum să ajungă la obiectiv. Un om care nu mestecă muci democratici, ci este personal responsabil pentru cuvintele și faptele sale. Iar eu sunt gata să fiu acel om pentru întreaga țară. Un om care ne va conduce spre Victorie!”, - a subliniat Vasile Bolea.

La congresul blocului, care a avut loc pe dealul Poklonnaia, Vasile Bolea a reamintit că, în acel război, toate popoarele Uniunii Sovietice au luptat umăr la umăr împotriva dușmanului comun și că, fără ele, astăzi nu ar fi existat Europa. El a spus că străbunicul său a luptat printre acei eroi.
 
„Imaginați-vă că bunicii și străbunicii noștri se uită la noi. Ce văd ei? Și, cel mai important, le place ce văd? Este posibil să le explicăm că cei care au luptat ieri în aceleași rânduri sunt acum în război unii cu alții? Că cei pe care i-au învins cândva sunt acum la comanda nepoților lor? În cele din urmă, ce vor spune ei despre faptul că în unele locuri li se spune pur și simplu să uite și să nu-și amintească? Dar noi ne-am adunat astăzi aici tocmai pentru a nu uita. Astăzi suntem împreună”, a subliniat Vasile Bolea.