„PAS ne urmărește fiecare mișcare
02/10/2024

„PAS ne urmărește fiecare mișcare": Deputații Marina Tauber și Vasile Bolea au depus plângere la Procuratura Generală

Deputata în Parlamentul Republicii Moldova Marina Tauber a depus și ea o plângere la Procuratura Generală, prin care cere tragerea la răspundere penală a polițiștilor și președinților consiliilor electorale din raioanele Strășeni și Criuleni.

Polițiștii înregistrau pe ascuns conversațiile de la întâlnirile dintre deputați și cetățeni, filmau totul pe video și înregistrau transportul cu care se deplasau deputații.

„Am depus o plângere la Procuratura Generală prin care am cerut o pedeapsă pe măsură pentru polițiști și președinții consiliilor electorale din raioanele Strășeni și Criuleni, așa cum prevede Codul Penal al țării noastre. Ei au organizat o adevărată operațiune de urmărire, ca sub lupă, înregistrând fiecare mișcare și cuvânt”, a declarat Marina Tauber.

Oamenii legii au transmis informația consiliilor electorale de circumscripție și CEC.

„Blocul „Victorie” a pledat întotdeauna și va continua să pledeze pentru statul de drept în Republica Moldova, de aceea vom continua să luptăm pentru respectarea legii și protejarea drepturilor cetățenilor în toate modurile posibile. Mai ales a celor a căror opinie este atât de nefavorabilă PAS”, a conchis Marina Tauber.

Anterior, o plângere similară a fost depusă de deputatul în Parlamentul Republicii Moldova, Vasile Bolea. El a declarat că astfel de acțiuni din partea poliției și a autorităților electorale încalcă drepturile deputaților.

„Constituția, și în special legea „Cu privire la statutul deputatului în Parlament”, interzice clar astfel de acțiuni. Ei bine, ceea ce face poliția este în general calificat drept infracțiune în conformitate cu Codul penal - urmărire vizuală ilegală și colectarea de informații”, a declarat Vasile Bolea.

Parlamentarul a subliniat că aceasta este o ignorare totală a legii, iar ilegalitatea trebuie oprită. În conformitate cu Codul penal, astfel de infracțiuni se pedepsesc cu până la 5 ani de închisoare.