„Suntem alături de oamenii noștri – până la victorie”: în Cahul a avut loc o acțiune de susținere a opozanților reținuți
07/10/2024

„Suntem alături de oamenii noștri – până la victorie”: în Cahul a avut loc o acțiune de susținere a opozanților reținuți

La Cahul a avut loc o ședință de judecată în cazul liderilor teritoriali și activiștilor blocului „Victorie”, care au fost arestați la 1 octombrie. Locuitorii orașului au organizat o acțiune de susținere a reprezentanților blocului.

În fața mulțimii a vorbit deputatul Parlamentului din partea Găgăuziei și a blocului „Victorie”, Alexandr Suhodolski.

„Pentru toți cei care execută ordinele criminale, avem un singur mesaj: se va pune capăt acestui abuz și va fi unul corect”, a spus Suhodolski.

„Suntem alături de oamenii noștri până la victorie. Acum apărăm libertatea de exprimare, libertatea cetățenilor. Și pe 20 octombrie dorim ca victoria să fie de partea noastră”, a adăugat una dintre participantele la miting.

În urma ședinței de judecată, trei persoane au fost reținute pentru 25 de zile. Una a fost eliberată sub control judiciar, iar alteia i s-a impus arest la domiciliu.

„Este un ordin politic, încearcă să intimideze oamenii. Le arde pământul sub picioare. Dar oamenii vor face alegerea corectă. Așa guvern și așa președinte Moldova nu a mai avut. Să rămână în istoria întunecată”, a declarat activista Natalia Pamucciu la miting.

Liderul blocului „Victorie”, Ilan Șor, a menționat că vor continua să lupte pentru eliberarea tuturor persoanelor reținute și împotriva abuzurilor polițienești. „Nu vă temeți de nimic! Adevărul este de partea noastră”, a subliniat Ilan Șor.